Urbanity

  • Fürödnél a szökőkútban?
  • Rászólsz arra, aki felteszi a lábát a villamos ülésre?
  • Örökség-e a lakótelep?
  • Van helye a városban a graffitinek?
  • Bezárnád estére a játszótereket?

IGEN-NEM? Mit gondolnak erről a szomszédaid, a gyerekeid vagy az utcán járókelők?

Az Urbanity (ejtsd: urbaniti) egy párbeszéd alapú utcai játék, amiben a játékosok gondolatindító kérdések segítségével vitáznak és döntenek a hétköznapi városi életről. A döntéseik alapján pedig épül és alakul a város. A játék izgalmát a kérdések aktualitása, a párbeszéd öröme és a vélemény-gazdagság adja, valamint annak felismerése, hogy mindenkinek joga és lehetősége van a véleményalkotásra. A játékot ajánljuk várostervezőknek, civil aktivistáknak, építészeknek és azoknak a városlakóknak, akiket érdekel, mi minden befolyásolja a városi élet alakulását!

Tervezők: Böhler Nóra vezetésével Gyárfás Eszter, Ocztos István, Pom Csilla, Szilágyi-Nagy Anna, Tóth Eszter, Varga Eszter, Zajacz Judit. Később Szilágyi-Nagy Anna vezetésével: Ádám László, Gyárfás Eszter, Mészáros Georgina, Szpiszár Vivien.

Aktivisták: Borsos Levente, Demény Ilka, Divéki Lili, Guba Anna, Izápy-Tóth Nikoletta, Rékasi Ákos, Szalai-Szabó Hanna, Éva Tóthné Pfaff, Anna Zöldi.

Segítők: Élő Tűzfalak Budapest, Knoll Galéria (Budapest), Húsznegyven Budaörsi Fiatal Építészek Műhelye Egyesület

Grafika: Nosek Mimma 

Támogatók: A program az OSI támogatásával valósult meg 2015-ben az Off-Biennále Budapest keretében. http://offbiennale.hu/ 

Díjak: 

Publikációk: