ParticiPécs

A ParticiPécs egy stratégiai élőtársasjáték, amelynek alapja Pécs városa, kerettörténete pedig maga a valóság. Vajon hogyan tehetjük jobbá, élhetőbbé és érdekesebbé a saját lakókörnyezetünket? Hogyan tudunk részt venni a város alakításában? Akárcsak a való életben, a játékban is számtalan lehetőség nyílik erre: a játékosok fákat ültethetnek, műemléki értékű épületek megóvásáért küzdhetnek, parcellát bérelhetnek a közösségi kertben, utcafesztivált szervezhetnek, és eközben együtt gondolkodnak városfejlesztésről és közösségi életről.

A játékok során a fiatalok kedvük – és a játékszabályok – szerint alakíthatják át a városukat, városrészüket, közben pedig átélhetik, hogy mindenki részt vehet a környezete alakításában, és mindenki felelős a környezetért, amelyben élünk!

Miről tanít a játék?

  • a városról és a városfejlődésről
  • részvételről, vagyis olyan cselekvési mintákról, amelyekkel a valós életben is alakíthatják a környezetüket
  • Az együttműködésről, fejlesztve a kooperatív problémamegoldó készséget

További információ a ParticiPécs játék honlapján.

particiPécs - összefoglaló videó

2015 óta tartunk a ParticiPécs iskolai foglalkozásokat, illetve a 30 m2-es élőtársasjátékkal köztéri játékokat. 2015-ben az Alakítsd a városod! projekt során több száz pécsi diák vett részt a ParticiPécs foglalkozásokon. Az általuk tervezett köztéri beavatkozásokat kiállításon mutattuk be, a legjobb ötleteket pedig a diákokkal közösen megvalósítottuk.