A Tiéd a város könyvsorozat 2021-ben Tokaj-Hegyalja gyereknek című kiadvánnyal bővült. A könyv szerzői Rozgonyi Sarolta és Tóth Eszter, az illusztrációkat Remsey Dávid készítette.

Tokaj-Hegyalja a legendák és csodák földje, ahol óriások harcából hegy nő, amelyen aztán boszorkányok járják táncukat. Ahol a varázserejű föld arany vesszőt terem, és tündér könnye nektárt fakaszt, ahol tekervényes pincerendszerek mélyén érlelik a világhíres aszút. Ahol fenséges kastélyok, évszázados épületek mesélnek a kíváncsi utazónak… És ahol még az is megtörténhet, hogy Szeles, a gólya és Berkec, a béka elválaszthatatlan barátok lesznek, és együtt járják a vidéket Sátortól Sátorig. A kiadvány Tokaj-Hegyalja felfedezésére hívja a gyerekeket, miközben játékos és interaktív módon mutatja be a térség természeti és kulturális értékeit.

A könnyvel párhuzamosan elindult a tokajhegyaljagyerekeknek.hu weboldal, amely a Tokaj-Hegyalja gyerekeknek oktatási program részeként valósult meg. A weboldalból, könyvből, pályázatból és módszertani anyagból összetevődő oktatási program célja, hogy a helyi értékeket játékos, innovatív formában ismertesse meg a 8–12 éves korosztállyal. A programot a „Humán kapacitások fejlesztése a Sárospatak – Tokaj térségben” című EFOP projekt keretében valósítja meg a kultúrAktív Egyesület a Tokaji Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. megbízásából.

A látogatókat Szeles, a gólya és Berkec, a béka köszönti. Ők a weboldal és a könyv vezető figurái, akik végigkalauzolják a gyerekeket a tokaji világörökségen.

A tokajhegyaljagyerekeknek.hu weboldal böngészhető térképen, játékokon és sétaútvonalakon keresztül mutatja be a tokaji világörökséget, válogatás látható rajta a projekt részeként meghirdetett rajzpályázat alkotásaiból, valamint a pedagógusok módszertani ötleteket és anyagokat is találhatnak.