Alakítsd az iskolád

A legsikeresebb közösségi tervezési eszközeinket és módszereinket válogattuk össze, hogy támogató és vidám légkört alakítsunk ki a veszprémi partneriskolák udvarának újratervezéséhez és alakításához.

Az Alakítsd az iskolád Veszprém! – társasjáték alapú iskolaudvar alakítás általános és középiskolásoknak c. projektünkben a VSZC Jendrassik-Venesz Technikum és a Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola iskolaközösségével közösségi tervezünk. A DEMO Egyesület segítségével pedig egy-egy ötletet meg is valósítunk.

A társasjáték családra épülő közösségi tervezés attól különleges, hogy az iskola diákjai és szüleik, a pedagógusok vagy oktatók, valamint az egyesület szakértői csapata közösen elemzik, értékelik az iskolaudvar erősségeit és gyengeségeit és fogalmazzák meg fejlesztési céljait. A játékos, interaktív és kreatív folyamat során az egyéni jövőképekből és ötletekből, közösségi jövőkép és ötletcsomag válik, amelyben találkoznak és összekovácsolódnak a különböző korosztályok igényei, véleményei és ötletei. A tervezés után jöhet a megvalósítás, ugyanis a Boteves és Jendrás csapatok a veszprémi DEMO Egyesülettel segítségével egy-egy ötletet megtervezhetnek és meg is valósíthatnak. Alig várjuk 2023 tavaszát, amikor is a gyerekek segítségével megépülhetnek az installáció léptékű beavatkozások!

Az Alakítsd az iskolád Veszprém! – társasjáték alapú iskolaudvar alakítás általános és középiskolásoknak c. program a Nemzeti Kulturális Alap Veszprém-Balaton régiójára kiírt támogatásával valósul meg.

Projekt időtartama: 2022. május 1. – 2023. április 30.

Projekt partnerek:

  • Közösségi tervezés: Szilágyi-Nagy Anna, Gerzsenyi Judit, Virt Ágnes, Jákli Eszter 
  • Közösségi térinstalláció készítés: DEMO Egyesület
  • Iskolai partnerek: Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, VSZC Jendrassik-Venesz Technikum
  • Fotó: Oszkai Péter, Deák Dorottya
  • Grafika: Nosek Mimma