Tiéd a város

A Tiéd a város sorozatban megjelenő városfelfedező kiadványaink közös célja, hogy a gyerekek játékos feladatok segítségével fedezzék fel saját városukat. A kalandozásban mindig az adott városhoz kapcsolódó figura vezeti és kíséri a gyerekeket, akik szórakoztató, személyes hangon mutatják be a város történetét, természeti és épített értékeit, közösségeit és a működését a kereskedelemtől, ipartól, infrastruktúrán át egészen az intézményekig.  A könyvekben helyet kap a gyerekek személyes városképe: helyet kapnak bennük az általuk használt hétköznapi helyszínek, akár a kedvenc fagylaltozó, a legjobb búvóhely, vagy a focipálya.

Kiadványainkkal szeretnénk elérni, hogy a gyerekek jobban tájékozódjanak a környezetükben, nyitottabbak legyenek a sajátosságai iránt, azonosuljanak vele és ez csak akkor lehetséges, ha alaposan megismerik. A kiadványok ezért egyfelől átfogó képet adnak a városról, másfelől a feladatok segítségével önálló felfedezésre és véleményformálásra ösztönöznek. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a gyerekek saját maguk alkossanak véleményt lakókörnyezetükről, képesek legyenek nézeteik megfogalmazására és közvetítésére, majd lehetőségeik szerint aktívan vegyenek részt az épített környezetük formálásában.

Már megjelent, jelenleg kapható köteteink:

– Pécs gyerekeknek (magyar, angol és német kiadásban)

– Sepsiszentgyörgy gyerekeknek (magyar és román kiadásban)

Kudimkár gyerekeknek (orosz kiadásban)

– A pesti zsidónegyed gyerekeknek

– Eger gyerekeknek

 Paks gyerekeknek 

– Brassó gyerekeknek

– Ferencváros gyerekeknek

Hamarosan jön:  Gödöllő gyerekeknek, Óbuda gyerekeknek

A sorozat köteteit itt lehet megvásárolni: Atlantisz KönyvszigetFuga Budapesti Építészeti KözpontÍrók boltjaKét Egér Könyvesbolt, Láng Téka könyvesboltPozsonyi Pagonyvagy megrendelhetők közvetlenül tőlünk: konyvek@kulturaktiv.hu