Tiéd a város

Eger gyerekeknek

  • 1054

A Tiéd a város sorozat harmadik kötete Eger városát mutatja be a gyerekeknek. Müezzin, a könyv főszereplője kalandos felfedezőútra hívja a gyerekeket, megmutatja nekik Eger legfőbb nevezetességeit, rejtett titkait és természeti kincseit. Közben arra buzdítja őket, hogy gondolkozzanak a városukról, gyűjtsenek ötleteket a lakóhelyükkel kapcsolatban, rajzolják, építsék meg ezeket. Müezzin tanácsait követve a gyerekek tervezhetnek például tereket, átfesthetik az épületeteket, ültethetnek növényeket. A játékos feladatok megoldása közben pedig egyre többet tudnak meg a városról. Megismerhetik, hogyan éltek és milyen emlékeket hagytak ránk a törökök, megtudhatják, hogy milyen hosszú a város alatti pincerendszer, és hogy milyen szőlők teremnek a közeli dombokon. A könyvet 2012 június 16-án mutattuk be az egri Gyermekkönyvtárban.

Az Eger gyerekeknek könyv szerzője Szlaukó Mónika, a kultúrAktív Egyesület alapító tagja, Egerben élő pedagógus. Az illusztrációkat Fekete Valér egri street art művész készítette. A kiadványszerkesztő Viszaki Krisztián. A könyv a Part Egyesülettel közreműködve és az Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelent meg.

A kultúrAktív Egyesület Eger város valamennyi általános iskolája és intézménye részére 40-40 db Eger gyerekeknek című könyvet adományozott.